Klubbar

Bara – Kiritsu Jujutsu Bara
info@kiritsubara.se
www.kiritsubara.se
Kiritsu Jujustu Självfösvar i Bara. Vi tränar Jujutsustilen Jujutsu Ryu med influenser av Taekwondo och Kickboxning. Vi inriktar oss mot självförsvar.

Dalby – Kempo Karate Föreningen Dalby
info@kempokarate.se
www.kempokarate.se
Kempoklubben grundades hösten 2018.
Klubben tränar stilen Isshin-ryu Kempo Karate, ett individanpassat självförsvarssystem.

Furulund – Furulunds Jujutsuklubb
info@gakeryu.se
www.gakeryu.se
Vi tränar Gake Ryu Jujutsu. FJK grundades hösten 2011 av Johan Sjöholm och Johan Pettersson. Vi tränar onsdagar i Ljungenskolans gymnastiksal.

Gränum – Five Style Combat System
kungfufinne@outlook.com
https://www.facebook.com/Granumskungfuklubb
Vi tränar en stil som heter Five Style Combat System som baserar sig på olika sydshaolin stilar.

Gävle – Atemi Tai Jutsu
atemi.tai.jutsu@gmail.com
Klubben Atemi Tai Jutsu grundades av Hanshi Jalel Bel Hadj 8 dan. Atemi jutsu är från många olikakoncepter och stilar, såsom Wing Chung, Kenpo, Tai box, Taichi, Chinna, Kyokushinkai.

Göteborg – JK Ronin
info@ronin.se
www.ronin.se
I slutet av 1977 bildades Jiujitsuklubben Ronin av arton stycken höggraderade jiujitsuutövare, som tidigare tränat i JK Shiai. Namnet Ronin fick man från den japanska samurajhistorien där en ronin var en samuraj som inte tillhörde någon herre, utan var fri. Klubbens jujutsu stil är utformad av JK Ronins svartbältesråd, klubben har nu egna kompendium från 5 kyu till och med 2 dan, arbetet med 3 till och med 4 dan pågår under ledning av Shihan Uno Feldthusen.

Halmstad – Shogun Jujitsu
peter.hoeglund@telia.com
www.shogun-halmstad.se
Shogun Jujitsu Halmstad grundades under hösten 1984 av Shihan Benny Dahlqvist. Träningen bedrivs i Halmstads Sporthall. I föreningen tränas huvudsakligen Shogun Jujitsu, men föreningen har även budosektioner inom vilka man kan träna bl.a. Iaido och Tai Chi.

Helsingborg – Kaisho
info@kaisho.nu
www.kaisho.nu
Kaisho Budoklubb är sedan starten 1987 medlem av den svenska idrottsrörelsen via Riksidrotts Förbundet (RF), Svenska Budo & Kampsports-förbundet (SBKF) och World Kobudo Federation (WKF). Kaisho är idag Helsingborgs största kampsportsklubb.

Hässleholms Jujitsu Klubb Daruma
hassleholmsjujitsuklubb@outlook.com
www.hassleholmsjujitsu.com
Klubben grundades 1980 av soke Jan-Erik Karlsson 10 dan. Varvid kyoshi Clas Bjurestig 8 dan tar över klubben cirka 1984 och utvecklade sin egen jujitsustil. 2019 revideras jujitsustilen och ny stilchef blir renshi Tony Selander 5 dan. Jujitsustilen består idag av två klubbar, en i Hässleholm och en i Klippan. Jujitsustilen kännetecknas av jujitsu och Nord Shaolin Kung-Fu där snabba tekniker med slag, spark och kast är kännetecknande för stilen. Idag benämns jujitsustilen som Buna go shin ryu jujitsu eller Norra skånes jujitsu stil.

Kalix – Kalix Jujutsuklubb
mattias.arvidsson@billerudkorsnas.com
www.kjjk.se
Klubben bildades 1991 av Sven-Göran Gradin och då var stilen Ju-jutsu kai, År 2000 Gick vi över till Goshin Ryu Jujutsu. Vi håller till i Kalix sporthall, har ca 25 vuxna tränande och ca 50 barn. Sedan 2008 tränar vi stilobunden ju-jutsu efter ett eget system.

Karlskrona – Carlskrona Jiujitsuklubb Fuji
kim.hson61@gmail.com
ww.cjjk-fuji.se
Carlskrona Jiujitsuklubb som förening uppkom i och med det första styrelsemötet 1975-09-11 i Lyckeby (hemma hos Benny Dahlkvist, klubbens grundare och vid detta tillfälle graderad till 2:a Dan svart bälte). Klubben var ansluten till Svenska Jiujitsu Förbundet och tränade enligt Durewall systemet. 2003 lämnade vi SJF och anslöt oss till Hoku Shin Ko Ryu Bujutsu Jan – Erik Karlsson 2005 blev klubben Honbu dojo för Moto-ha Yoshinryu ju-jutsu över sydöstra Sverige. Och i dag tränar vi traditionell och modern Ju-jutsu träningen leds av Kim Håkansson.

Klippans Kampsportklubb
klippanskampsportklubb@outlook.com
Klippans Kampsportklubb grundas 1980, då Klippans Jujitsuklubb, av Soke Jan-Erik Karlsson 10 Dan. 1984 tar Kyoshi Clas Bjurestig 8 Dan över klubben och utvecklar ett nytt system som har tränats fram till 2019. Implementering av den nya stilen Buna go shin ryu jujitsu pågår och Renshi Tony Selander 5 Dan från systerklubben i Hässleholm är stilansvarig. Daniel Ohlsson är huvudansvariga tränare i klubben.

Knislinge – Knislinge Budoklubb
e-mail@studioblixten.se
http://www.knislingebudoklubb.se/
Grundades av Anders Bengtsson och Fredrik Erlandsson 2012. En ganska så nystartad klubb med andra ord men klubben växer i en stadig takt. Vi tränar i samma hus som restaurangen Snapphanen, Brogatan 35 i Knislinge. I Knislinge Budo Klubb tränar vi olika stilarter, Judo och Jujutsu. Jujutsun leds av Bengt Svensson och vi tränar Gake Ryu Jujutsu.

Kristianstad – Kristianstad Kampsportcenter
harry.zweiacker@kristianstadkampsportcenter.se
www.kristianstadkampsportcenter.se
Klubben bildades 1971 under namnet Kristianstad Budokwai men bytte namn 2013 till Kristianstad Kampsportcenter, eftersom vår verksamhet numera även innehåller stilar som inte är Budo. Våra stilar är Jiu-Jitsu/Tai-jitsu, Iaido, BJJ, MMA, Shootfighting, Submission Wrestling. Ordförande i klubben är Shihan Harry Zweiacker. Vi finns i Kristianstad på Grönbetesvägen 1.

Kungälv – Kungälvs Självförsvarsklubb Chikara
hans.pihelgas@telia.com
www.chikara.nu
Kungälvs Självförsvarsklubb CHIKARA bildades 4 september 1974 av Kai Durhuus. Vi håller till i Rollsbo industriområde, på Bultgatan 16. Vi tränar efter CHIKARA systemet. Utvecklat av Kai Durhuus. För närvarande är det Hans Pihelgas som för systemet vidare. Hans har tränat i klubben sedan 1975.

Laholm – Laholms Jujutsuklubb
info@gakeryu.se
www.gakeryu.se
Vi tränar Gake Ryu Jujutsu. LJK grundades under julen 1999 av Johan Pettersson och Jörgen Johansson. Träningen bedrivs i Vallberga gymnastiksal.

Lomma – Lomma Combat Jujutsu IF
info@lommacjj.se
www.lommacjj.se
Vi bedriver träning i Combat Ju Jutsu. Vi blandar mellan tävlingsträning (bland annat Ju Jutsu Fighting), självförsvar och traditionell träning.

Löddeköpinge – Musubi Dojo Kampsportsförening
info@musubi-dojo.se
www.musubi-dojo.se
Musubi Dojo Kampsportsförening fd Lödde ju-jutsu klubb breddade sin verksamhet och bytte namn 2012.Klubben har under åren vuxit från en jujutsu klubb till en kampsportsförening med 6 olika stilar inom självskydd och kamp. Alla isamma träningslokal, till en medlemsavgift. Vi tränar Ju-Jutsu, Sport Ju-Jutsu, Aikido, Systema, BJJ och Judo.

Marieholm – Shudokan Budoklubb
kansli.shudokan@gmail.com
www.shudokanbudoklubb.se
Klubben grundades i Marieholm 2013 av Ulf Hallberg.
Träningen bedrivs på Marieskolan i Marieholm.
I klubben tränas huvudsakligen vår egen stil, Honshin ryu jujutsu.

Markaryd – Markaryds Jujutsuklubb
info@gakeryu.se
www.gakeryu.se
Vi Tränar Gake Ryu Jujutsu. MJK grundades under hösten 1994 av Johan Pettersson. Vi har en egen träningslokal i Markaryd på Västergatan 22 A. Markaryd räknas som Gake Ryus Honbu Dojo (huvudskola).

Oskarström – Shogun Jujitsu
niclas.frisell@gmail.com
www.shogun.se
Shogun Jujitsu Oskarström startades 1992 av Niclas Frisell. 2009 blev Shogun Jujitsu Unnaryd en del av Oskarströms klubben då Unnarydsklubben formellt lades ner. Klubben bedriver träning i både Oskarström och i Lidhult. Shogun Jujitsu Oskarström har varit medlem i STJF sedan 2002.

Skellefteå – Skelleftebygdens Jujutsuklubb
Instagram: @skelleftebygdensjujutsu

Vi tränar Gake Ryu Jujutsu som grundades av Johan Pettersson. Skelleftebygdens Jujutsuklubb grundades under våren 2022 av Matheus Kerttula. Vi håller till i Budokan på Campus Skellefteå. Du hittar oss på Bockholmsvägen 23.

Stockholm – Solna Ju-jutsu Klubb
info@solna-jujutsu.se
www.solna-jujutsu.se
Solna Ju-jutsu klubb (Sjjk) bildades 1991 av medlemmar i en av Sveriges äldsta klubbar, budoklubben Budo kwai. Klubben grundades av Anders Bengtsson, 4:e Dan i ju-jutsu som under många år var chefinstruktör och ordförande i anrika Budo kwai i Stockholm. Efter det att Budo kwai´s ju-jutsu sektion lades i träda bestämde sig Anders för att starta Solna ju-jutsu klubb som han så framgångsrikt drivit i många år. Nu drivs klubben av Johan Grankvist och i Solna budocenter med ett 50-tal tränande.

Stockholm – Atari Ryu Goshinjutsu Sweden
perre99@hotmail.com
Atari Ryu bedriver sin träning på Ankdammsgatan 23 i Solna och leds av Per Lindmark. När Soke Bo Munthe i maj 2012 bestämde sig för att lägga ner sin stil Goshinjutsu mute jinen ryu , fritt översatt från Japanska Munthes naturligt Sinnade skola. Då Kändes det självklart för Per Lindmark att fortsätta i Munthes anda och Skapade i Juni 2012 sin egen stil Atari – Ryu Goshinjutsu Sweden, och blir Fritt översatt Lindmarks självförsvarsskola. Det mesta och det bästa är dock kvar från det gamla systemet, men det Har tillkommit en hel del nytt såsom fler kast och mera marktekniker.

Svedala – Svedala Kampsportsförening
info@swekempo.com
www.swekempo.com
Föreningen bildades 1991 och sedan 1998 håller vi till i egna lokaler i Östra Svenstorps gamla folkskola. Föreningen bedriver träning i Kempo, MMA, Braziliansk JiuJitsu, Fitness Box och Body Challenge där Kempon är vår ursprungstil. Vi är idag ca 160 aktivt tränanden med tävlingslag både för juniorer och seniorer. Dock är den största skaran motionärer som tränar för att det är kul och att få röra på sig. Chefsinstruktör är Martin Jönsson som varit med från starten 1991.

Svedala – Svedala Kampsportsförening
info@swekempo.com
www.swekempo.com
Föreningen bildades 1991 och sedan 1998 håller vi till i egna lokaler i Östra Svenstorps gamla folkskola. Föreningen bedriver träning i Kempo, MMA, Braziliansk JiuJitsu, Fitness Box och Body Challenge där Kempon är vår ursprungstil. Vi är idag ca 160 aktivt tränanden med tävlingslag både för juniorer och seniorer. Dock är den största skaran motionärer som tränar för att det är kul och att få röra på sig. Chefsinstruktör är Martin Jönsson som varit med från starten 1991.

Södra Sandby – Södra Sandby Budoklubb
info@sandbybudoklubb.se
www.sandbybudoklubb.se
Södra Sandby Budoklubb startades som Södra Sandby Jujitsuklubb 1984 av Anders Slätteryd, en av Jan-Erik Karlssons tidiga elever. Numer leder Anders elev Axel Tojo jujutsuträningen med en stark koppling till det japanska arvet. Vi vill erbjuda alla en god atmosfär samt ett livslångt lärande med ständiga överraskningar! I klubben tränas Hoku shin ryu jujutsu, Moto-ha yoshin ryu jujutsu och Kyokushin karate.

Umeå – Umeå Kampcenter
peter.spegel.umea@gmail.com
www.umeakampcenter.se
Umeå Kampcenter startade som Umeå Jujutsuklubb 1988 då man bröt sig ur Umeå Budoklubb. Sedan 2012 har klubben en egen Jutsustil som fått namnet Kagami Ryu Jujutsu efter dess grundare Peter Spegel. På Umeå Kampcenter bedrivs även BJJ och Kickboxning.

Vingåker – Vingåkers Jiu-Jitsu Klub
55hammar@live.se
www.vjjk.dinstudio.se
Klubben grundades 1986 av Bo Hammar, har ca 25 medlemmar ungdommar som vuxna. Träningslokalen finns på Åbrogården. Instruktör för vuxna och ungdomar är Bo Hammar.